Specialized anti-corruption line: 0 (22) 79 20 77 Institutional line for information: 0 (22) 79 20 77

Evenimente

02Jul2021

CURS DE INSTRUIRE organizat de I.P. „ONVV”

În perioada 30 iunie – 02 iulie 2021 I.P. „Oficiul Național al Viei și Vinului” (ONVV) a organizat, la sediul I.P. „LCTBANPC”, un curs de instruire cu tema „Verificarea respectării caietului de sarcini privind producerea strugurilor şi fabricarea produselor vitivinicole cu DOP şi cu IGP”.

Acest curs de formare profesională se desfășoară anual în temeiul Programului de instruire a angajaților organismelor de certificare a produselor vitivinicole cu indicație geografică protejată (IGP) și denumire de origine protejată (DOP), abilitați cu funcții de verificare a respectării caietelor de sarcini (CS) pentru produsele cu IGP și DOP, elaborat de I.P. „Oficiul Național al Viei și Vinului” și aprobat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Activitatea respectivă a fost deschisă de către directorul I.P. „LCTBANPC”, dna Lucia GHERDELESCU, prezentarea subiectelor cursului fiind în continuare realizată de către formatorul acestuia, reprezentant al ONVV – dna Elizaveta BREAHNĂ, șef al Direcției calitate, trasabilitate și sporirea competențelor în industria vitivinicolă.

La lucrările cursului au participat experții în certificarea produselor vitivinicole din cadrul Organismului de certificare (OC) al I.P. „LCTBANPC”, personal extern (inspectori în viticultură) subcontractat în cadrul OC, precum și reprezentanți din Direcția Controlul Siguranței și Calității Produselor Vitivinicole, Alcoolului etilic, Berii și a Producției Alcoolice din cadrul ANSA, inclusiv inspectorii responsabili inclusiv pentru zonele cu Indicație Geografică delimitată „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan-Vodă”.

Cursul a fost unul foarte consistent ca conținut, interactiv ca formă, aducînd reale beneficii pentru consolidarea continuă a competenței profesionale a participanților la acesta.

Adresăm o dată în plus mulțumiri formatorului pentru expunerile plenare și dedicația manifestată în realizarea cursului!

recent events
Ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC”
10Aug2021
Ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC”

La data de 09 august 2021 a avut loc ședința, cu prezență, a Consililui I.P. „LCTBANPC”, a cincea la număr din acest an. Ședința a fost prezidată de către dna Tatiana CALIONCHINA – președinte al Consiliului, șef al Direcției din cadrul ANSA pentru planificare strategică și managementul calității, analiza și evaluarea riscuril

Evaluarea organismului de certificare și a laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC”
05Aug2021
Evaluarea organismului de certificare și a laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC”

În perioada 02-04 august 2021 două echipe de evaluare ale Centrului Național de Acreditare (MOLDAC), au efectuat la fața locului, în regim planic, evaluarea organismului de certificare și a laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC” în scop de menținere a acreditării acestora pe domeniul produse vitivinicole și alcoolice,

Evaluare efectuată de I.P. „LCTBANPC” peste hotarele țării
30Jul2021
Evaluare efectuată de I.P. „LCTBANPC” peste hotarele țării

La 28-29 iulie 2021 o echipă de experți în certificare din cadrul I.P. „LCTBANPC” a efectuat la un nou client al instituției – întreprinderea ЧП ПТК «ЛУКАС» din or. Cremenciug (Ucraina), la solicitarea acesteia, evaluarea procesului de producere conform cerințelor schemei nr.3 în scop de certificate a produselor de patiseri

ATELIER DE LUCRU organizat de I.P. „ONVV”
25Jun2021
ATELIER DE LUCRU organizat de I.P. „ONVV”

La 25 iunie 2021 I.P. „LCTBANPC” a găzduit activitățile atelierului de lucru, organizat de I.P. „Oficiul Național al Viei și Vinului”, avînd genericul „Degustarea vinurilor produse în condiții de microvinificare, recolta 2020. Degustarea vinurilor experimentale Augustina, Nistreană”. Participanți ai activității în cauză