- Certificatul de înregistrare a întreprinderii (după caz);
- Extras din Registrul de stat al persoanelor juridice;
- Certificatul de înregistrare oficială pentru siguranța alimentelor;
- Licenţa privind genul de activitate a întreprinderii şi/sau Extras din Registrul Unităţilor Vitivinicole (după caz);
- Autorizația de folosire a apei. Proces verbal a ultimei analize de apă (după caz);
- Certificat de acreditare/atestare și Decizia de menținere a acreditării laboratorului (după caz);
- Domeniul de acreditare/atestare a laboratorului (după caz);
- Documentul normativ;
- Structura organizatorică a întreprinderii;
- Lista secțiilor de producere/ depozitelor și suprafața lor (după caz);
- Asigurarea tehnico-tehnologică a întreprinderii (lista utilajului, echipamentelor, vaselor, etc)
- Lista registrelor de producere și de laborator (după caz);
- Lista personalului implicat în procesul de producere/depozitare și calificarea lor conform statelor (după caz);
- Asortimentul producției certificate cu includerea numerelor rapoartelor de încercări pentru produsele certificate emise în perioada unui an de la supravegherea recentă (după caz);
- Certificat de calitate/raport de încercări eliberat de către un laborator acreditat (după caz);
- Certificat de origine (după caz);
- Contract de livrare-cumpărare cu furnizorul (după caz);
- Invoice, Declarații vamale (după caz);
- Contract de locațiune/ proprietate prorie, contract de deratizare, salubrizare, mentenanța infrastructurii (după caz);
- Copia Rapoartelor de încercări pentru produsele certificate, anexate la sortiment (după caz).
Întreprinderile care au certificat ISO 22000 anexează suplimentar:
- Certificatul ISO 22000;
- Ultimul raport de audit a SMSA;
- Ultima analiză efectuată de management.
Întreprinderile care au implementat sistemul de analiză a pericolului și de control al circuitului alimentar în punctele critice (principiile HACCP) anexează suplimentar:
- Plan HACCP
- Analiza pericolelor
- Lista documentelor ce confirmă implementarea principiilor HACCP.