str. Grenoble 128 U: +373 22 28 59 59str. Uzinelor 19: +373 22 47 71 93

List of documents relating to the application for certification by scheme no. 3

List of documents relating to the application for certification by scheme no. 3

  • Certificat de înregistrare
  • Extras din Registrul de stat al persoanelor juridice
  • Certificatul de înregistrare oficială pentru siguranța alimentelor
  • Extras din registrul vitivinicol  şi/sau Licența privind genul de activitate
  • Autorizația de folosire a apei. Proces verbal  a ultimei analize de apă
  • Certificatul de acreditare/atestare și Decizia de menținere a acreditarii  laboratorului
  • Domeniul de acreditare/atestare
  • Structura organizatorică a întreprinderii
  • Lista secțiilor de producere și suprafața lor
  • Asigurarea tehnico-tehnologică a întreprinderii (lista utilajului, echipamentelor, vaselor etc)
  • Lista registrelor de producere și de laborator
  • Lista personalului implicat în procesul de producere și calificarea lui conform statelor
  • Asortimentul producției certificat cu includerea numerelor rapoartelor de încercări  pentru produsele certificate emise în perioada unui an de la supravegherea recentă;
  • Copia Rapoartelor de încercări pentru produsele certificate anexate la sortiment

 

Întreprinderile care au certificat ISO 22000 anexează suplimentar:

  • Certificatul ISO 22000
  • Ultimul Raport de audit a SMSA  (ISO 22000)
  • Ultima analiză efectuată de management.

 

     Întreprinderile care au  implementat sistemul de analiză a pericolului și de control al circuitului alimentar în punctele critice (principiile HACCP) anexează suplimentar:

  • Plan HACCP
  • Analiza pericolelor
  • Lista documentelor ce confirmă implementarea principiilor HACCP.

 

recent events
Degustarea vinurilor produse din recolta anului 2020
27Feb2021
Degustarea vinurilor produse din recolta anului 2020

La 11,18, 25 februarie 2021, reprezentanți ai I.P. „LCTBANPC” – directorul instituției, dna GHERDELESCU Lucia și dd. PREDA Viorica, ROTARI Angela, specialiști coordonatori în cadrul organismului de certificare al instituției – au luat parte, în calitate de degustători, alături de alți specialiști din domeniu, la degustările regi

Implementarea unei noi metode de determinare a conținutului de micotoxine în produsele alimentare
15Feb2021
Implementarea unei noi metode de determinare a conținutului de micotoxine în produsele alimentare

Fiind constant preocupată de sporirea calității serviciilor prestate, I.P. „LCTBANPC” a inițiat implementarea în activitatea laboratorului său de încercări (LÎ) a unei noi metode de determinare a conținutului de micotoxine în produsele alimentare. În acest scop instituția a făcut o investiție importantă pentru dezvoltarea per

Ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC”
15Feb2021
Ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC”

La 12 februarie 2021 a avut loc ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC” – prima din acest an. Ședința a fost prezidată de către dna Rodica STURZA – președinte al Consiliului, profesor universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei, doctor habilitat în tehnică, doctor în chimie. Examinării în cadrul ședinței au fost supuse mai

Seminar pentru inspectorii posturilor de inspecție la frontieră din cadrul ANSA
04Feb2021
Seminar pentru inspectorii posturilor de inspecție la frontieră din cadrul ANSA

La 04 februarie 2021, Direcția Comerț Internațional și Inspecție la Frontieră din cadrul  Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a organizat un seminar pentru inspectorii posturilor de inspecție la frontieră din cadrul ANSA antrenați în prelevarea produselor vitivinicole/alcoolice, cu genericul „Prelevarea și ident