str. Grenoble 128 U: +373 22 28 59 59str. Uzinelor 19: +373 22 47 71 93

Comunicate și anunțuri

13Feb2020

POSTURI VACANTE

Instituția publică „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate” anunță existența posturilor vacante în laboratorul de încercări (sectorul de testare a produselor alimentare și a produselor conservate), amplasat pe str.Uzinelor 19.

1. Specialist coordonator (cu funcții de chimist)

Atribuții de bază:
– Efectuarea încercărilor instrumentale pentru determinarea indicilor de inofensivitate (metale grele, micotoxine, îndulcitori, aromatizatori etc.) în produse alimentare.

Cerințe specifice:
– Studii superioare/de licență/de master în profilul chimie.
– Experiență de muncă – minim 3 ani de activitate în domeniul dat în laborator de încercări produse alimentare.
– Cunoașterea metodelor de încercări spectrofotometrice, voltamperometrice, cromatografice etc.

2. Specialist (cu funcții de chimist)

Atribuții de bază:
– Determinarea indicilor fizico-chimici (metode clasice) în produse alimentare (sucuri și conserve, patiserie, cofetărie, panificație, brutărie, concentrate alimentare, cereale și produse din ele, uleiuri și grăsimi, nuci, miere etc.)

Cerințe specifice:
– Studii superioare/de licență/de master în profilul chimie.
– Experiență de muncă – minim 3 ani de activitate în domeniul dat în laborator de încercări produse alimentare.

3. Specialist coordonator (microbiolog, cu funcții de șef sector)

Atribuții de bază:
– Efectuarea analizelor microbiologice la produsele alimentare (grupele de produse – a se vedea p.2).

Cerințe specifice:

– Studii superioare/de licență/de master în profilul microbiologie sanitară/microbiologie/biologie.
– Experiență de muncă – minim 5 ani de activitate în funcție de microbiolog în laborator de încercări produse alimentare, din care 3 ani – în funcție de șef sector/specialist coordonator.

Cerințe generale pentru toate funcțiile/posturile:
– cunoștințe avansate în validarea și estimarea incertitudinii de măsurare a metodelor de încercări, precum și a hărților de control Shewhart;
– posedarea limbii române (fluent);
– posedarea limbii engleze reprezintă un avantaj.

Instituția oferă mediu de lucru corespunzător, posibilități de instruire și avansare, salariu competitiv, pachet social complet și alte beneficii.

Persoanele interesate în angajare la posturile respective sînt invitate să depună un CV, în termen de pînă la 03 martie 2020 inclusiv, la sediul instituției (mun.Chișinău, str.Grenoble 128 lit.U ori str.Uzinelor 19) sau la adresa electronică ru.lctbanpc@gmail.com

În CV se va face în mod obligatoriu referință la funcția/postul pentru care se aplică.

La interviu vor fi invitate doar persoanele care întrunesc cerințele enunțate.

Telefoane de contact: (022) 28 59 59 (resurse umane); 069 174 154.

recent events
Ședință de lucru cu reprezentanți ai producătorilor din sectorul vitivinicol
16Sep2020
Ședință de lucru cu reprezentanți ai producătorilor din sectorul vitivinicol

Miercuri, 16 septembrie 2020, la sediul I.P. „LCTBANPC” a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanți ai producătorilor de produse vitivinicole din țară, organizată în contextul inițierii de către ANSA a procesului de consultări asupra proiectului Hotărîrii de Guvern cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor l

Evaluarea de supraveghere a organismului de certificare din cadrul I.P. „LCTBANPC”
25Aug2020
Evaluarea de supraveghere a organismului de certificare din cadrul I.P. „LCTBANPC”

În perioada 24-25 august 2020 echipa de evaluare a Centrului Național de Acreditare (MOLDAC), sub conducerea evaluatorului-șef, dna Angela IGNAT, și avînd de asemenea în componența sa pe dna Natalia MIHĂESCU, evaluator, a efectuat la fața locului, în regim planic, evaluarea de supraveghere a organismului de certificare din cadrul I.P. „

Acordarea suportului metodologic și practic
18Aug2020
Acordarea suportului metodologic și practic

În perioadele 10-13 august și 17-18 august 2020, la solicitarea producătorilor de produse alcoolice, colaboratorii laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC” au oferit suport metodologic și practic pentru cîteva grupuri de colegi din laboratoarele întreprinderilor S.A. „Cricova”, „Bulgari Winery” S.R.L., „Vinăria P

Evaluarea de supraveghere a laboratorului de încercări al instituției
29Jul2020
Evaluarea de supraveghere a laboratorului de încercări al instituției

O echipă de evaluare din cadrul Centrului Național de Acreditare (MOLDAC), în frunte cu evaluatorul-șef, dna Natalia ȘAPOVAL, a efectuat la fața locului, în perioada 22-29 iulie 2020, în regim planic, evaluarea de supraveghere a laboratorului de încercări al I.P. „LCTBANPC” (de la ambele locații) în scop de menținere a acreditării