str. Grenoble 128 U: +373 22 28 59 59str. Uzinelor 19: +373 22 47 71 93

Comunicate și anunțuri

13Feb2020

POSTURI VACANTE

Instituția publică „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate” anunță existența posturilor vacante în laboratorul de încercări (sectorul de testare a produselor alimentare și a produselor conservate), amplasat pe str.Uzinelor 19.

1. Specialist coordonator (cu funcții de chimist)

Atribuții de bază:
– Efectuarea încercărilor instrumentale pentru determinarea indicilor de inofensivitate (metale grele, micotoxine, îndulcitori, aromatizatori etc.) în produse alimentare.

Cerințe specifice:
– Studii superioare/de licență/de master în profilul chimie.
– Experiență de muncă – minim 3 ani de activitate în domeniul dat în laborator de încercări produse alimentare.
– Cunoașterea metodelor de încercări spectrofotometrice, voltamperometrice, cromatografice etc.

2. Specialist (cu funcții de chimist)

Atribuții de bază:
– Determinarea indicilor fizico-chimici (metode clasice) în produse alimentare (sucuri și conserve, patiserie, cofetărie, panificație, brutărie, concentrate alimentare, cereale și produse din ele, uleiuri și grăsimi, nuci, miere etc.)

Cerințe specifice:
– Studii superioare/de licență/de master în profilul chimie.
– Experiență de muncă – minim 3 ani de activitate în domeniul dat în laborator de încercări produse alimentare.

3. Specialist coordonator (microbiolog, cu funcții de șef sector)

Atribuții de bază:
– Efectuarea analizelor microbiologice la produsele alimentare (grupele de produse – a se vedea p.2).

Cerințe specifice:

– Studii superioare/de licență/de master în profilul microbiologie sanitară/microbiologie/biologie.
– Experiență de muncă – minim 5 ani de activitate în funcție de microbiolog în laborator de încercări produse alimentare, din care 3 ani – în funcție de șef sector/specialist coordonator.

Cerințe generale pentru toate funcțiile/posturile:
– cunoștințe avansate în validarea și estimarea incertitudinii de măsurare a metodelor de încercări, precum și a hărților de control Shewhart;
– posedarea limbii române (fluent);
– posedarea limbii engleze reprezintă un avantaj.

Instituția oferă mediu de lucru corespunzător, posibilități de instruire și avansare, salariu competitiv, pachet social complet și alte beneficii.

Persoanele interesate în angajare la posturile respective sînt invitate să depună un CV, în termen de pînă la 03 martie 2020 inclusiv, la sediul instituției (mun.Chișinău, str.Grenoble 128 lit.U ori str.Uzinelor 19) sau la adresa electronică ru.lctbanpc@gmail.com

În CV se va face în mod obligatoriu referință la funcția/postul pentru care se aplică.

La interviu vor fi invitate doar persoanele care întrunesc cerințele enunțate.

Telefoane de contact: (022) 28 59 59 (resurse umane); 069 174 154.

recent events
Degustarea vinurilor produse în zona cu IGP Codru
21Feb2020
Degustarea vinurilor produse în zona cu IGP Codru

Reprezentanți ai I.P. „LCTBANPC” – directorul instituției, dna GHERDELESCU Lucia, și dna BUTNARU Viorica, specialist coordonator în cadrul organismului de certificare al instituției – au luat parte, la 21 februarie 2020, în calitate de degustători, alături de 46 de specialiști din domeniu, la cea de-a treia degustare regională, ax

07.02.2020 Degustarea divinurilor V.S.O.P. – eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Divin şi Brandy din Moldova
10Feb2020
07.02.2020 Degustarea divinurilor V.S.O.P. – eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Divin şi Brandy din Moldova

Instituția Publică „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate” a găzduit, la 7 februarie 2020, un eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Divin şi Brandy din Moldova – degustarea divinurilor din categoria V.S.O.P (5 ani) procurate din rețelele de comerț din țară (în to

Evaluarea de supraveghere a laboratorului de încercări al instituției (locația str.Uzinelor 19) de către MOLDAC
06Feb2020
Evaluarea de supraveghere a laboratorului de încercări al instituției (locația str.Uzinelor 19) de către MOLDAC

În perioada 04-05 februarie 2020 echipa de evaluare a Centrului Național de Acreditare (MOLDAC), condusă de către evaluatorul-șef, dna Natalia ȘAPOVAL, a efectuat la fața locului, în regim planic, evaluarea de supraveghere a laboratorului de încercări al I.P. „LCTBANPC” pentru domeniul produse alimentare și produse conservate (locaț

28.01.20 Întrunire de lucru cu un grup de mici producători de vinuri
29Jan2020
28.01.20 Întrunire de lucru cu un grup de mici producători de vinuri

La inițiativa directorului I.P. „LCTBANPC”, dna Lucia GHERDELESCU, la 28 ianuarie 2020 la sediul instituției a fost organizată o întrunire de lucru cu un grup de mici producători de vinuri din Moldova. La întrunire au participat dl Arcadie FOȘNEA, administrator „Crama Mircești” S.R.L., președinte al Asociației micilor producăt