Specialized anti-corruption line: 0 (22) 79 20 77 Institutional line for information: 0 (22) 79 20 77

Evenimente

15Jun2021

VIZITĂ DE STUDIU la I.P. „LCTBANPC”

Un grup de elevi ai Colegiului de Studii Administrative și Fiscale din mun.Chișinău, care își fac studiile la specialitatea Siguranța produselor alimentare, însoțiți de profesoarele de specialitate, dna Galina DANU și dna Ana LAUR, au efectuat în ziua de 14 iunie 2021, în cadrul stagiului de practică, o vizită de studiu la I.P. „LCTBANPC”.

Vizita de studiu a avut o agendă consistentă.

O prezentare generală a I.P. „LCTBANPC” și a activității acesteia a fost făcută pentru elevi de către directorul instituției, dna GHERDELESCU Lucia.

De asemenea, elevii au fost familiarizați cu activitatea laboratorului de încercări, ei avînd posibilitatea să examineze modul de funcționare a echipamentelor performante din dotarea acestuia, precum și să urmărească procesul de efectuare a unor investigații de laborator. Elevii au participat și la o mini-activitate simulată de degustare senzorială a unui vin cu IGP.

În același rînd, aceștia au luat cunoștință cu activitatea organismului de certificare din cadrul instituției. Ei au asistat la procesul de primire de la solicitanți a unor probe de produse  și a setului de documente însoțitoare, la procesul de codificare a probelor și transmitere a lor în laboratorul de încercări. În final, au analizat un șir de documente justificative (certificate de conformitate, documente VI-1 și altele), care sunt emise de organismul de certificare și care însoțesc produsele certificate la plasarea acestora pe piața internă sau la exportul lor peste hotarele țării.

I.P. „LCTBANPC” a susținut cu multă apreciere demersul Colegiului respectiv în vederea organizării vizitei de studiu, considerînd drept necesitate de importanță majoră acordarea instituțiilor de învățămînt a suportului său în pregătirea noilor generații de specialiști pentru domeniile de relevanță.

Sperăm că vizita de studiu în cauză va fi una utilă pentru elevii participanți și le dorim în continuare multiple succese acestora, dar și tuturor colegilor lor, în însușirea prestigioasei specialități pe care ei intenționează să o îmbrățișeze la finele studiilor!

recent events
Ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC”
10Aug2021
Ședința Consiliului I.P. „LCTBANPC”

La data de 09 august 2021 a avut loc ședința, cu prezență, a Consililui I.P. „LCTBANPC”, a cincea la număr din acest an. Ședința a fost prezidată de către dna Tatiana CALIONCHINA – președinte al Consiliului, șef al Direcției din cadrul ANSA pentru planificare strategică și managementul calității, analiza și evaluarea riscuril

Evaluarea organismului de certificare și a laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC”
05Aug2021
Evaluarea organismului de certificare și a laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC”

În perioada 02-04 august 2021 două echipe de evaluare ale Centrului Național de Acreditare (MOLDAC), au efectuat la fața locului, în regim planic, evaluarea organismului de certificare și a laboratorului de încercări din cadrul I.P. „LCTBANPC” în scop de menținere a acreditării acestora pe domeniul produse vitivinicole și alcoolice,

Evaluare efectuată de I.P. „LCTBANPC” peste hotarele țării
30Jul2021
Evaluare efectuată de I.P. „LCTBANPC” peste hotarele țării

La 28-29 iulie 2021 o echipă de experți în certificare din cadrul I.P. „LCTBANPC” a efectuat la un nou client al instituției – întreprinderea ЧП ПТК «ЛУКАС» din or. Cremenciug (Ucraina), la solicitarea acesteia, evaluarea procesului de producere conform cerințelor schemei nr.3 în scop de certificate a produselor de patiseri

CURS DE INSTRUIRE organizat de I.P. „ONVV”
02Jul2021
CURS DE INSTRUIRE organizat de I.P. „ONVV”

În perioada 30 iunie – 02 iulie 2021 I.P. „Oficiul Național al Viei și Vinului” (ONVV) a organizat, la sediul I.P. „LCTBANPC”, un curs de instruire cu tema „Verificarea respectării caietului de sarcini privind producerea strugurilor şi fabricarea produselor vitivinicole cu DOP şi cu IGP”. Acest curs de formare profesională s