- Certificat de înregistrare
- Extras din Registrul de stat al persoanelor juridice
- Certificatul de înregistrare oficială pentru siguranța alimentelor
- Extras din registrul vitivinicol şi/sau Licența privind genul de activitate (după caz)
- Autorizația de folosire a apei. Proces verbal a ultimei analize de apă (după caz)
- Certificatul de acreditare/atestare și Decizia de menținere a acreditării laboratorului (după caz)
- Domeniul de acreditare/atestare a laboratorului (după caz)
- Documentul normativ și instrucțiunea tehnologică
- Structura organizatorică a întreprinderii
- Lista secțiilor de producere și suprafața lor
- Asigurarea tehnico-tehnologică a întreprinderii (lista utilajului, echipamentelor, vaselor etc)
- Lista registrelor de producere și de laborator
- Lista personalului implicat în procesul de producere și calificarea lui conform statelor
- Asortimentul producției certificat cu includerea numerelor rapoartelor de încercări pentru produsele certificate emise în perioada unui an de la supravegherea recentă;
- Copia Rapoartelor de încercări pentru produsele certificate anexate la sortiment
- Contract de locațiune/arendă, deratizare, salubrizare, mentenanța infrastructurii (după caz).
Întreprinderile care au certificat ISO 22000 anexează suplimentar:
- Certificatul ISO 22000
- Ultimul Raport de audit a SMSA (ISO 22000)
- Ultima analiză efectuată de management.
Întreprinderile care au implementat sistemul de analiză a pericolului și de control al circuitului alimentar în punctele critice (principiile HACCP) anexează suplimentar:
- Plan HACCP
- Analiza pericolelor
- Lista documentelor ce confirmă implementarea principiilor HACCP.